Ezért csalnak meg a nők egy pasit

Általában a nőket említik a megcsalás áldozataiként. Ám ha tovább gondolkodunk a témáról, rájöhetünk, hogy mindig kettőn áll a vásár. Vajon a nők miért csalják meg a párjukat, ha alapjában véve szeretik őket?

Napjainkban a férfiak félrelépése elfogadottabb, mint az, ha egy nő csalja meg a párját. Ez a megállapítás vitára is adhat okot, de most nem ez a célunk, hanem az, hogy kiderítsük, hogy a nők miért áldozzák fel a biztos kapcsolatukat egy flörtért vagy egy egyéjszakás kalandért.

Párterapeuták, kapcsolati szakértők és pszichológusok kutatták már a megcsalás anatómiáját. Felderítettek már számtalan okot, amiért a férfiak nem hűségesek, de milyen indokok vezérelhetnek egy nőt? Íme, az 5 leggyakoribb ok:

1. A nő magányosnak érzi magát

Egyes nők úgy érzik, az életük megtorpant egy bizonyos ponton. Sok időt töltenek otthon, vagy azért mert otthon dolgoznak, vagy azért mert kisgyermeket nevelnek. Azok a nők, akiknek a férje hosszú külföldi munka miatt, vagy sok utazás miatt nincs otthon, még magányosabbnak érezhetik magukat. Ilyenkor egy idő után már elengedhetetlennek érzik egy férfi gyengédségét, odafigyelését, és be akarják tölteni a férjük után maradt hiányt.

2. A nő nem érzi a szeretetet vagy a szerelmet

A férfiak kicsit nehezebben mutatják ki érzéseiket, mint a nők. A nők viszont sokszor elvárják ezt a férfiaktól, még úgy is, hogy az elvárásaik irreálisak. Sokszor ezek a nők úgy vélik, hogy a férjük, partnerük nem szereti őket eléggé. E miatt egy általuk idealizált férfikép felé fordulnak, keresnek egy olyan alkalmi partnert, akitől megkapják ezt a romantikus álmot.

3. Valamilyen szexuális probléma áll a háttérben

Valamilyen elfojtott gyermekkori trauma, esetleges szexuális zaklatás, molesztálás kihathat a nők későbbi életére, és ez olyan problémákat okozhat, amelyeknek következményeként a nő nem érzi biztonságban magát egyetlen férfi karjaiban sem. Ezért próbálkozik, új és új utakat, lehetőségeket, férfiakat keres.

4. A nő nem érzi magát igazi nőnek a kapcsolatban

Feleség, barát, szerető, társ, barátnő, valódi nő. Ha egy nőt segíti a férfi, hogy önmagát nőnek érezhesse, a férfi is férfi maradhat mellette. Azonban, ha egy nő házvezetőnőnek, nevelőnőnek, mosónőnek érzi magát a férje mellett, az előbb-utóbb oda vezet, hogy keres magának egy olyan férfit, aki mellett nő lehet.

5. Hiányzik az intimitás, a gyengédség

A csók, az ölelés, az érintés, a megértés ugyanolyan fontos egy kapcsolatban, mint a szex. Ha nincs meg a megfelelő intimitás, sajnos a nő nem érzi magát jól a kapcsolatban, és hamar ki is akar lépni belőle.

Ha kérdésed van, tedd fel bátran online rendelésünkön. Kattints ide!

Csatlakozz!

cikkeink

 • 7 tévhit a merevedési zavarról +

  A merevedési zavar is olyan dolog, amiről látszólag mindenki mindent tud, mindenkinek van róla véleménye. De ahogy bővebben
 • A psziché hatalma és a merevedési zavar +

  A potencia szó eredetileg hatalmat, valamire való képességet jelent, az impotencia pedig ezek hiányát. Manapság, amikor a bővebben
 • A szeretkezés anatómiája +

  Mai rohanó világunkban sokszor annak is örülhetünk, ha egyáltalán néhány percnyi szeretkezésre jut idő és energia. Pedig bővebben
 • Egészséges érrendszer és szexualitás +

  A merevedési zavar sokkal több embert érint, mint ahányan orvoshoz fordulnak vele. Pedig nem árt odafigyelni: akár bővebben
 • Egyiknek sikerül… +

  Az elmúlt évtizedek nem kedveztek a férfiaknak, sőt, már-már férfiasságukban is fenyegetve érezhetik magukat. A potencia ugyanis bővebben
 • 1

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.