A szex boldoggá tesz- 50 felett is!

Óriási  tévhit, hogy az öregedéssel búcsúzni kell a szexuális élettől. Sok idős ember még a 70-es, 80-as, sőt a 90-es éveiben is kielégítő szexuális életet élhet. Lássuk, milyen tévhitek tartják még magukat a témában.

Az amerikai Milwaukee orvosi egyetemén Edmund Duthie orvosprofesszor 75-85 év közötti idősek körében végzett kísérletet. Az eredmény szerint az ilyen korúak 40%-a szexuálisan aktív.

Miért mondanak hát le sokan a szexről 70 felett?

Sokan egészségügyi okokból: például hormonális változások, alacsony libidó vagy merevedési zavarok miatt. Az elterjedt tévhitek miatt sokan egyszerűen abbahagyják a szexet, hiszen szerintük ők már öregek ehhez.

1. tévhit: Idős korban a szex már nem más, mint fizikai kihívás.

Az igaz, hogy ahogy öregszünk, a szex egyre több kreativitást igényel, ám az is igaz, hogy igenis lehetséges – sőt egészséges – ha idősebb korodban is szexuálisan aktív maradsz. Sajnos túl sok ember találkozik az alacsony libidó vagy az erektilis diszfunkció problémájával, így hamar és túl könnyen feladják.  Ilyenkor szükséges lehet az orvosi segítség, ami nem mindenki számára olyan egyszerű. Arra kell gondolni, hogy a szex jó hatással van az általános egészségügyi állapotra, és az orvos segítségével könnyedén kezelhetők az elé gördülő akadályok. 

2. tévhit: Időskorban a szex már fájdalommal jár.

A nők különböző biológiai változásokon mennek keresztül életük során, amelyek eredményeként akár kényelmetlen vagy fájdalmas is lehet a közösülés. A hormonváltozások következtében például a hüvelyi szövetek szárazabbá válhatnak. Egy lehetséges megoldás erre a gyakori problémára igen egyszerű: síkosítót kell használni. Más típusú fájdalmak esetében (pl. a fájó csípőízületek) szükség lehet néhány párnára, amivel megtámasztható a csípő és a derék.

3. tévhit: Idős korban már nem tér vissza a vágy.

Nos, elég sok mindent lehet tenni azért, hogy újra begyújtsd a szikrákat. Lehet, hogy a szex nem lesz ugyanolyan, mint akkor, amikor még csak 20 éves voltál. Az az egy biztos, hogy a szexuálisan aktív idősek nagy része elégedett a szexuális életével. Az egyik első lépés, amit megtehetsz annak érdekében, hogy újra feléleszd a vágyat, az hogy felkeresed az orvosod, hogy megtudd, van-e egészségügyi oka a vágy hiányának.

Azok az idősek, akik jó egészségi állapotnak örvendenek, sokkal nagyobb szexuális érdeklődést mutatnak, mint azok, akik nincsenek olyan jól.

Lássuk, milyen orvosi problémák vethetik vissza a szexuális vágyat:

•         Gyógyszeres kezelés mellékhatásai

•         Merevedési zavarok

•         Kezeletlen cukorbetegség

•         Hormonális változások

•         Szívbetegség

Fordulj orvoshoz, ha úgy érzed, alábbhagy a vágy, mert komolyabb problémáknak is elejét veheted. Az orvos pedig hamar segít megoldást találni.

4. tévhit: A szex veszélyes egy bizonyos kor felett.

A szex nem valószínű, hogy rosszat okozna, vagy veszélyes lenne bárki fizikai állapotára nézve. Sőt, több tanulmány is azt mutatja, hogy a szexuális aktivitás javítja a mentális és fizikai egészséget.

Tudatosítsd magadban, hogy a kor, az csak egy szám. Ne hagyd, hogy az utadba álljon. Kielégítő szexuális életet még 90 évesen is élhetsz, csak akarnod kell!

Csatlakozz!

cikkeink

 • 7 tévhit a merevedési zavarról +

  A merevedési zavar is olyan dolog, amiről látszólag mindenki mindent tud, mindenkinek van róla véleménye. De ahogy bővebben
 • A psziché hatalma és a merevedési zavar +

  A potencia szó eredetileg hatalmat, valamire való képességet jelent, az impotencia pedig ezek hiányát. Manapság, amikor a bővebben
 • A szeretkezés anatómiája +

  Mai rohanó világunkban sokszor annak is örülhetünk, ha egyáltalán néhány percnyi szeretkezésre jut idő és energia. Pedig bővebben
 • Egészséges érrendszer és szexualitás +

  A merevedési zavar sokkal több embert érint, mint ahányan orvoshoz fordulnak vele. Pedig nem árt odafigyelni: akár bővebben
 • Egyiknek sikerül… +

  Az elmúlt évtizedek nem kedveztek a férfiaknak, sőt, már-már férfiasságukban is fenyegetve érezhetik magukat. A potencia ugyanis bővebben
 • 1

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.